Gartner: BlackBerry are nevoie de trei ani pentru a ajunge la o cota de piata globala de 5%

  5

  Pentru BlackBerry, producatorul canadian de smartphone-uri, drumul greu nu se apropie de sfarsit, chiar daca a lansat un nou sistem de operare primit bine de observatori. Compania va avea nevoie de trei ani pentru a atinge o cota de piata globala de 5%, potrivit firmei de cercetare Gartner.

  Firma nu crede insa ca este un fapt garantat acela ca BB va reusi sa atinga aceasta performanta si le recomanda companiilor sa nu investeasca deocamdata in serviciile BlackBerry Enterprise.

  In acest moment, compania canadiana se bate pentru locul trei pe piata de sisteme de operare mobile cu Microsoft, dezvoltatorul platformei Windows Phone. Ambele companii au cote de piata apropiate de 3%, intr-o industrie dominata autoritar de Android de la Google si iOS de la Apple.

  Windows Phone are insa un avantaj – mai multe aplicatii de calitate disponibile. Potrivit unei analize a publicatiei PC Mag, exista de doua ori mai multe versiuni de aplicatii populare de Android si iOS pentru Windows Phone decat pentru BlackBerry.

  Πηγή: BGR