GarageBand pentru iOS7 va fi oferit gratuit, insa cu elemente care pot fi cumparate in interiorul aplicatiei

23

O persoana din cadrul Apple a dezvaluit din greseala, pe pagina Built-in Apps pentru iPhone 5S ca aplicatia GarageBand va putea fi descarcata gratuit. Vor exista, insa, facilitati pe care utilizatorii vor putea sa le cumpere in interiorul aplicatiei.

iOS 7 este cea mai recenta varianta a sistemului de operare Apple, a fost lansat impreuna cu smartphone-urile iPhone 5S si iPhone 5C si reprezinta o regandire radicala a design-ului cu care compania a obisnuit. Au existat o serie de reactii negative la adresa iOS 7, chiar si din partea fanilor fideli brandului, dar, fie ca noul sistem de operare este apreciat sau nu, ofera o sugestie asupra viitoarei politici a companiei. Tot lansarea iOS 7 a adus si o mica schimbare in modelul de business al Apple, mai ales in ceea ce priveste productivitatea si aplicatiile creative. Inca de la lansare, o serie de aplicatii iWork si iLife (ca Pages, Numbers, Key Note si altele) au devenit disponibile gratuit pentru proprietarii de smartphone-uri iPhone 5S. O aplicatie importanta care lipsea era GarageBand, o aplicatie care permitea crearea de muzica. Totusi, asa cum am precizat mai sus, acest lucru se va schimba curand.

In plus, pagina Buit-in Apps pentru iPhone 5 mai dezvaluie si pictograme redesenate pentru aplicatiile iWork si iLife. Anuntul ca GarageBand va deveni disponibil gratuit pe iOS7 s-a facut cu ajutorul unei note de subsol care indica acest lucru, dar si dispozitivele compatibile. GarageBand va aduce profituri, insa, din faptul ca utilizatorii vor putea sa cumpere noi sunete si instrumente muzicale in interiorul aplicatiei.

Deocamdata, Apple a retras de pe site informatiile mentionate mai sus, semn ca acestea au ajuns pe internet accidental. Este posibil ca toate acestea sa fie lansate oficial pe data de 22 octombrie unde este de asteptat ca Apple sa lanseze mai multe produse – un nou iPad, un nou iPad mini, sistemul de operare OS X Mavericks si, poate, si alte modele de MacBook Pro.

 

Πηγή: Slashgear