Galaxy S8 Lite primește certificare în China și SUA

- Adrian Ungureanu
426

Deși a trecut un an de când modelele originale, Galaxy S8 și S8+, au fost lansate, Samsung va lansa abia acum o versiune Lite seriei care a făcut senzație anul trecut pe piața smartphone.

Telefonul a primit certificare pentru piața din China din partea TENAA și în SUA din partea FCC, ocazie cu care putem confirma cele mai importante specificații ale noului telefon.

Așadar, fără alte adăugiri, noul telefon vine cu același display de 5,8 inci, Infinity Display, cu rezoluție mai mică, însă, FullHD+ (2220×1080 pixeli), cu format 18,5:9, și cu marginile curbate. De altfel, ca design, din imaginile publicate pe site-ul TENAA, nu se vede nicio diferență față de modelul de bază Galaxy S8.

Se pare că va fi echipat cu două tipuri de procesoare, unul de 1,9GHz și unul de 2,2GHz, o variantă de 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare intern. Are și slot pentru card microSD de până la 256GB.

Camera foto are un senzor de 16MP, iar camera selfie are un senzor de 8MP, pare că sunt aceleși procesoare ca și modelul de bază.

Bateria are și ea aceeași capacitate, de 3.000mAh și va fi echipat cu Android 8.0 Oreo, senzorul de amprentă este în aceeași poziție ca și pe Galaxy S8-ul normal.

Singurul lucru vizibil, care lipsește de la acest model față de S8-ul de bază, este acela că nu are senzorul de puls, în rest în pare a fi cam același model.

În acest moment, este interesant că a primit certificare și pentru SUA, pentru că inițial s-a vorbit că acest model ar putea fi lansat exclusiv în China, deci acum poate fi luată în calcul o lansare la nivel global.

Sursa 1 (TENAA), Sursa 2 (FCC)