Galaxy S4 primeste Android Lollipop si este ultimul dispozitiv Google Play Edition care va fi actualizat

23

Proprietarii de smartphone-uri Samsung Galaxy S4 Google Play Edition se vor bucura sa afle ca Google a inceput sa distribuie actualizarea Android 5.0 Lollipop pe dispozitive. Acesta va fi ultimul dispozitiv Google Play Edition pe care Google isi propune sa distribuie noul sistem de operare.

 

Este de notat ca Galaxy S4 va primi versiunea Android 5.0.0, nu Android 5.0.1, cea mai recenta a Lollipop. Detaliul este semnificativ prin prisma faptului ca actualizarea Android 5.0.1 aduce o serie de remedieri ale breselor prezente in versiunea 5.0.0. Galaxy S4 a intarziat sa primeasca actualizarea software pentru ca, desi Google a oferit update-ul pe piata, este la latitudinea producatorilor sa-l adopte si sa il adapteze pentru anumite modele de smartphone. Ceea ce inseamna ca Samsung s-a ocupat in ultima perioada de adaptarea sistemului de operare.

 

Mentiunea cu Google Play Edition desemneaza faptul ca software-ul este cel original, fara alte interventii din partea diferitilor producatori (cum ar putea sa fie interfata TouchWiz a celor de la Samsung). Astfel, se va putea oferi o experienta cat mai apropiata de cea pe care utilizatorii o au pe smartphone-urile Nexus.

 

Cum si alte modele Google Play Edition au fost actualizate la Android 5.0 Lollipop (HTC One M7, HTC One M8, Sony Z Ultra etc), majoritatea smartphone-urilor high-end se bucura de noul Material Design promovat de sistemul de operare. Actualizarea pentru Galaxy S4 este distribuita treptat, are o marime de aproximativ 500 de MB si ar trebui sa ajunga in urmatoarele saptamani pe toate dispozitivele compatibile.

 

Πηγή: Slashgear