Galaxy Note 7 ar putea fi blocat şi în Coreea de Sud, ţara din care provine Samsung

- Adrian Ungureanu
358

Problemele celor de la Samsung cu modelul Galaxy Note 8 par să le dea în continuare bătăi de cap sud-coreenilor. Compania a lansat încă din toamnă campanii de retragere a telefoanelor vândute în întreaga lume, dar foarte mulţi utilizatori refuză şi acum să returneze telefoanele, mizând pe faptul că nu li se va întâmpla nimic.

Samsung, însă, nu este deloc de acord cu acest tip de comportament, din moment ce nu vrea să-şi mai asume riscuri. Compania a demarat în mai multe ţări iniţiative prin care să forţeze scoaterea lor din uz, blocând accesul la reţelele de telefonie sau procesul de reîncărcare a bateriilor de pe aceste telefoane, cu speranţa că măcar aşa se poate asigura că nu vor mai fi probleme.

După Australia, Canada sau SUA, o altă piaţă importantă a celor de la Samsung ar putea intra pe lista ţărilor în care modelele Note 7 vor fi “blocate” de companie. De această dată, vorbim de o piaţă mai sensibilă pentru Samsung, şi anume Coreea de Sud, ţara de origine a gigantului tehnologic.

Coreea de Sud este ţara cu cea mai mică rată de returnare a modelelor Galaxy Note 7, iar Samsung se vede nevoită să apeleze la “forţă”, blocând telefoanele cu ajutorul unor pachete de actualizări. În Coreea de Sud s-ar fi vândut circa 950.000 de modele, iar până săptămâna trecută, numărul de telefoane returnate se învârtea în jurul a 140.000, aşa că foarte mulţi sud-coreeni vor fi dezamăgiţi când vor vedea că telefonul lor preferat nu mai funcţionează.