Gadgetul care stie cand trebuie sa faci miscare

28

 

PEO, adica Personal Energy Orb, este un mic concept creat de Janko Hofmann si Fabian Pammer pentru Universitatea din Munich. Acestia s-au hotarat sa creeze un dispozitiv care sa ne ajute sa avem un echilibru intre timpul petrecut in fata calculatorului si cel in care facem miscare.

Dispozitivul va va limita accesul la calculator atunci cand nu ati facut destula miscare. Astfel putem realiza cat de mult timp petrecem in fata dispozitivelor electronice in ziua de azi.  Ce face PEO mai exact? Iti va incetini viteza mouseului atunci cand ramane fara energie, facand in acest fel utilizarea calculatorului aproape imposibila.

Pentru a putea folosi mai mult timp calculatorul veti fi nevoit sa va plimbati cu bicicleta pentru a incarca orb-ul cu energie. Conceptul este destul de interesant, dar in acelasi timp destul de limitat. Daca nu detinem o bicicleta? De ce sa nu mergem la sala pentru a face exercitii? Chiar si mersul pe jos inseamna miscare. Cum ramane si cu timpul petrecut pe alte dispositive cum ar fi smartphone-uri si tableta?

Ideea este una buna, insa trebuie incluse si alte deviceuri, cat si alte activitati fizice.

 Mai  jos puteti urmari un filmulet de prezentare.