Gadget-ul care te scapa de migrene

30

Un gadget alimentat printr-o singura baterie de forma unui aparat electric de barbierit ar putea fi tratamentul impotriva migrenelor. Studiile au aratat ca dispozitivul reducere migrenelele si durerile de cap, dar poate sa le si previna dupa ce acesta este tinut pentru 90 secunde la gat.

Cercetatorii sustin ca dispozitivul ar putea fi la fel de eficient ca si pastilele, fara a avea efecte secundare. In acelasi timp, gadgetul a functionat pentru pacienti in cazul carora medicamentele nu dadeau niciun rezultat.

Migrenele si durerile de cap rezprezinta o mare problema. Se estimeaza ca aproape 5.6 milioane de oameni au migrene o data pe luna. Inca nu se cunosc cauzele, dar nivelul serotoninei scade in timpul unei migrene. Chiar daca tratamentele cu medicamente sunt eficiente pentru multi pacienti, acestea pot avea efecte secundare.

 Dispozitivul este creat de producatorul American ElectroCore. Acesta genereaza semnale electrice si trebuie tinut in partea dreapta a gatului sau pe piele, in locul in care se simte pulsul. Un gel conductor este plasat pe dispozitiv pentru a-i mari eficienta.

Inca nu se cunoaste cum functioneaza concret. O teorie este aceea ca se mareste nivelul de serotonina si noradrenalina, care reduce astfel senzatia de durere. Acest gadget este testat in clinicile din Statele Unite si Europa, dar in acelasi timp este inclus si intr-un studiu pentru 50 de persoane la un spital din Londra.

Gadgetul este disponibil in Europa, insa necesita o autorizatie de la doctori. Pretul va fi de 250£ pentru un dispozitiv cu 150 tratamente si 150£ pentru unul cu 50.