Futuremark exclude din clasament dispozitivele Samsung si HTC suspecte de escrocherie

11

Scandalul dispozitivelor optimizate pentru benchmark-uri a fost starnit de AnandTech cand s-a descoperit ca Samsung Galaxy S4 cu SoC Exynos pune la bataie cativa MHz in plus doar cand sunt rulate aplicatii de test.

 

Subiectul a capatat amploare cand s-a descoperit ca metoda Samsung este aplicata si de alti producatori, iar fitilul s-a stins fara a se ajunge la rezultate notabile. Terminalele au continuat sa se vanda, dezvoltatorii testelor sintetice nu au indraznit sa comenteze, iar companiile producatoare ale dispozitivelor nu au avut decat de castigat de pe urma reclamei provenite din scandal.

 

Povestea revine astazi in prim-plan, odata cu primele descalificari afisate de Futuremark. Compania dezvoltatoare a cunoscutului benchmark 3DMark, a hotarat ca dispozitivele Samsung Galaxy Note 3 (Exynos), Samsung Galaxy Note 3 (S800), HTC One, HTC One mini, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition (Exynos) si Samsung Galaxy Note 10.1 2014 (S800) nu isi merita locul in clasament. Unul dintre motive este folosirea cipului grafic la frecventa maxima doar pentru reprize scurte de benchmark, aceeasi frecventa riscand sa deterioreze dispozitivul prin supraincalzire in timpul sedintelor lungi de jocuri.

 

Politica Futuremark nu permite “optimizarea dispozitivelor”, suspectii sunt scosi din lista, iar cei care observa nereguli sunt incurajati sa isi sustina afirmatiile cu probe.

 

Producatorii sunt invitati sa ii contacteze pe cei de la Futuremark daca observa ca le-au fost tratate necorespunzator dispozitivele.

Πηγή: futuremark