Future Communities//Open Innovation Fair si-a deschis astazi portile

19

Future Communities//Open Innovation Fair, primul targ de inovatie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, isi deschide azi portile catre publicul larg. Timp de trei zile, tineri inventatori, antreprenori, reprezentanti ai domeniului public si privat si societatii civile vor prezenta idei, solutii si tehnologii implementate la nivel local sau regional sau la nivel de concept.

 

Evenimentul isi propune sa genereze o platforma de dialog pentru companii, autoritati si societatea civila si sa creem atfel premisele pentru ca si mai multi romani sa beneficieze de avantajele tehnologiei, conform obiectivelor Agendei Digitale in Romania. Solutiile prezentate in cadrul evenimentului sunt concepte in politici si strategii guvernamentale necesare dezvoltarii comunitatilor. Agenda Digitala pentru Europa este una dintre cele sapte initiative-pilot ale Strategiei Europa 2020 si are obiectivul de a genera beneficii economice si sociale durabile prin intermediul unei piete unice digitale bazate pe internetul rapid si ultrarapid si pe aplicatii interoperabile.

 

La deschiderea oficiala a targului participa doamna Neelie Kroes, Vicepresedinte al Comisiei Europene si Comisar pentru Agenda Digitala, domnul Dacian Ciolos, Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, domnul Dan Nica, Ministrul pentru Societatea Informationala si domnul Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet si Campionul Digital al Romaniei.

 

Ministerul pentru Societatea Informationala saluta si isi ofera tot sprijinul oricarei initiative menite sa contribuie la stimularea si promovarea inovarii in societate. TIC reprezinta un motor esential al unei cresteri inteligente asociata cu cresterea calitatii vietii cetatenilor, traduce inovarea in aspecte concrete ale vietii de zi cu zi a oamenilor. Suntem alaturi de orice proiect care va contribui la realizarea obiectivelor asumate prin Agenda Digitala”, a declarat Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica. 

 

“Fiecare participant la Future Communities, de la o companie mare la un tanar inventator sau o primarie, vine cu idei, propuneri si proiecte despre cum putem folosi tehnologia pentru a imbunatati viata comunitatilor. La Future Communities nu sunt standuri individuale de prezentare, ci idei si solutii care se completeaza intr-un context comun in care cu totii traim. Start-up-uri, reprezentanti ai societatii civile, biblioteci publice din mediul rural sau autoritati locale si centrale au ocazia de a-si expune ideile si solutiile lor in acelasi loc cu mari companii din domeniul IT&C sau telecom, pentru ca mizam pe inovatie, tehnologie si parteneriat pentru dezvoltarea comunitatilor”, a declarat Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet si Campion Digital al Romaniei.

 

In cadrul expozitiei, vizitatorii au ocazia sa afle cum pot arata diferite domenii ale comunitatii de maine, precum: educatie, sanatate, agricultura, planificare urbana, administratie financiara, servicii financiare, media si divertisment sau biblioteca. De asemenea, vor intra in contact cu proiecte inovatoare care au schimbat comunitatile din Romania, dar si cu o serie de concepte pilot – clase inteligente dotate cu tablete si table interactive, tehnologii destinate domeniului medical care permit diagnosticarea de la distanta si interventia rapida prin sistemele de telemedicina, modele de case verzi, eficiente din punct de vedere energetic sau sisteme integrate de gestiune si plati online ale institutiilor statului si comunicare cu administratia publica.

 

Future Communities// Open Innovation Fair este initiat de programul Biblionet si Ministerul pentru Societatea Informationala, sub Inaltul Patronaj al Guvernului Romaniei.