Future Communities//Open Innovation Fair – comunitatea de maine in viziunea oamenilor de azi

24

Future Communities//Open Innovation Fair, primul targ de inovatie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, isi deschide si azi portile catre publicul larg.

 

Vizita doamnei Neelie Kroes, vicepresedinta Comisiei Europene, in cadrul Future Communities, a inclus si un tur al proiectelor expuse si intalniri cu tineri studenti, antreprenori, reprezentanti ai companiilor precum si autoritati pe tema proiectelor inovatoare care au schimbat comunitatile din Romania dar si cu o serie de concepte aflate in stadiul pilot – clase inteligente, tehnologii destinate domeniului medical, modele de case verzi, eficienta energetica sau sisteme integrate de gestiune si plati online. Totodata, Ionut Budisteanu, tanarul care a castigat Marele Premiu ”Gordon E. Moore” la cea mai mare competitie internationala de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume – Intel ISEF din Phoenix – Arizona, SUA, domnul profesor Ioan Grosu de la Universitatea Al.I.Cuza din Iasi, inventatorul titirezului controlabil si al curcubeului de gradina sau MB Telecom, singura companie din lume care a reusit sa-si adjudece de doua ori Marele Premiu la Salonului de Inventica de la Geneva isi prezinta in cadrul targului proiectele lor.

 

Sunt incantata ca am avut oportunitatea sa vin in Romania sa vorbesc atat cu Primul Ministru Ponta, cat si cu oamenii fascinanti din domeniul IT&C de aici, sa vad cum comunitatile se dezvolta, cum extind accesul la broadband si cum arata industria antreprenoriatului local”, a declarat Neelie Kroes, Vicepresedinte al Comisiei Europene si Comisar European pentru Agenda Digitala.

 

 Pe parcursul zilei de azi dar si de maine, participantii vor avea ocazia sa participe si la o serie de seminarii gratuite, dedicate antreprenoriatului si inovatiei in afaceri.

 

The Hub Bucharest prezinta seminarul cu tema „De la inovatie la o afacere inovativa”, un prim exercitiu de „traducere” a ideii de afacere intr-un model viabil si usor de inteles. Seminarul va sustinut de Vlad Craioveanu si Alexandra Pode, co-founders The Hub Bucharest.

 

PotsiEu.ro, prima platforma romaneasca de crowdfunding creata ca instrument alternativ de finantare pentru proiecte antreprenoriale, propune publicului seminarul „Metode alternative de finantare pentru startups”. Acesta se adreseaza initiatorilor de proiecte antreprenoriale cu impact in societate, care cauta o sursa de finantare pentru demarare. Workshop-ul va fi sustinut de Catalina Azamfirei, membru al echipei fondatoare.

 

Prima zi de seminarii va fi incheiata tot de The Hub Bucharest – „Inovatie si tehnologie in comunitatea HUB Bucharest – Idei noi pentru vremuri noi”. Vom fi invitati sa descoperim cateva idei inca mici, insa indraznete, vizionare si orientate catre valoarea adaugata pentru comunitatile pe care le deservesc. Participantii vor avea ocazia sa inteleaga mai multe despre concepte ce ne pot redefini viitorul, de la „up-cycling”, „sharing economy”, „local sourcing” pana la educatie digitala si transparenta in accesul la servicii legate de locuinta. Seminarul este moderat de Alexandra Pode – co-founder The Hub Bucharest.

 

Vineri se va lansa Music Academy o scoala de muzica online, sust­inuta de o suita de muzicieni romani de renume, ce urmaresc sa ofere suport activ si acces la informat­ie de ultima ora tuturor celor ce vor sa inve­te sa cante la un instrument cu usurin­ta, prin intermediul internetului. Proiectul se bazeaza pe interactiunea activa dintre instructori si cursant­i folosind inregistrari video, pe sedimentarea extrem de minut­ioasa a unui curriculum extins pentru fiecare instrument, prezentat pe nivele de dificultate si menit sa ghideze cursantul de la punctul 0 pana cand acesta este apt sa se exprime singur prin intermediul instrumentului studiat

 

Pentru mai multe detalii provind programul seminariilor va rugam accesati www.futurecommunities.ro.

Lista expozantilor din cadrul targului poate fi vizualizata AICI.

 

Future Communities// Open Innovation Fair este initiat de programul Biblionet si Ministerul pentru Societatea Informationala, sub inaltul Patronaj al Guvernului Romaniei