Fundatia Vodafone Romania deruleaza cel mai extins program de voluntariat in constructia de case

23

 

  • Peste 400 de angajati ai Vodafone Romania vor construi patru case in localitatea Cristian, judetul Brasov, in saptamana 24-28 august 2015
  • Beneficiarii sunt patru familii defavorizate, sustinute de Asociatia Diaconia Ajutor International
  • Valoarea proiectului finantat de Fundatia Vodafone Romania este de 146.000 Euro

 

In perioada 24-28 august, peste 400 de angajati ai Vodafone Romania vor participa ca voluntari intr-un proiect de constructie de case pentru patru familii defavorizate din localitatea Cristian, judetul Brasov.

 

Proiectul este realizat de Fundatia Vodafone Romania in parteneriat cu Asociatia Diaconia Ajutor International si reprezinta cel mai amplu program de voluntariat pentru constructia de case al unei fundatii corporative din Romania.

 

Angela_GaletaContinuam sa extindem programul de constructie de case, inceput in 2012, in localitatea Cristian, judetul Brasov, alaturi de Asociatia Diaconia. Anul acesta, impreuna cu peste 400 de voluntari, angajati Vodafone, vom finaliza constructia a patru case pentru patru familii nevoiase. Pana in prezent, 182 de familii au primit  locuinte prin proiectele finantate de Fundatia Vodafone, iar peste 2.300 de angajati au participat, de-a lungul timpului, pe santier ca voluntari”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

 

Cele patru familii beneficiare ale proiectului sunt: Stefanuta, Nan, Siraciov si Tieran.

 

Pentru noi conteaza mult sa investim in oameni.  Prin acest proiect, am ajutat numeroase familii sa duca o viata mai bunain conditii decente. Multi oameni dezavantajati din punct de vedere social si economic se framanta zilnic pentru a obtine un acoperis deasupra capului, insa de cele mai multe ori situatia lor financiara nu le permite sa-si procure nici cele necesare supravietuirii. Pentru astfel de oameni, noi dezvoltam proiecte si programe speciale, care sa ii ajute si sa le dea o sansa de a duce o viata onorabila.  Anul acesta, alte patru familii primesc ceea ce odata era numai un vis: o casa. Dorim sa continuam acest proiect si in anii urmatori“, a declarat David Dugeniuk, Director Executiv al Asociatiei Diaconia Ajutor International.

 

Cei 400 de angajati ai Vodafone Romania care participa anul acesta in programul de voluntariat vor lucra alaturi de membrii celor patru familii beneficiare, precum si de o echipa de specialisti in constructii.  Casele vor fi in sistem duplex, dispun de suprafete de 80 metri patrati utili pentru fiecare apartament si au cate 3 camere. Valoarea totala a proiectului este de 146.000 Euro. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit, in total, peste 1.426.000 de Euro in constructia de case.

 

Fundatia Vodafone Romania a inceput constructia de case pentru familii nevoiase in 2007, cand angajatii Vodafone au renovat un bloc abandonat in Oarja,  Judetul Arges, in care locuiau 11 familii defavorizate. Mai multe informatii despre proiectele de voluntariat desfasurate de Fundatia Vodafone Romania sunt disponibile la adresa www.fundatia-vodafone.ro.