Fundatia Orange anunta castigatorii concursului de proiecte “Lumea prin culoare si sunet”

32

Fundatia Orange Romania anunta castigatorii programului de finantare “Lumea prin culoare si sunet”, in care organizatiile neguvernamentale au fost invitate sa se inscrie cu proiecte de educatie, cultura sau sanatate in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere, de auz sau de vorbire.

Cu un buget total in valoare de 350.000 de euro, concursul a atras 110 proiecte prezentate de asociatii sau fundatii, institutii educationale, institutii medicale si institutii culturale din toata tara. Dintre acestea, Consiliul Director a selectat noua proiecte. Criteriile de evaluare au fost: caracterul inovator, componenta digitala, relevanta, durabilitatea (rezultate concrete si sustenabilitate), impactul (numar de beneficiari), contributia (financiara sau in natura) din partea candidatilor precum si posibilitatea de implicare a voluntarilor. Fundatia Orange va oferi proiectelor castigatoare granturi cu valoarea cuprinsa intre 10.000 si 50.000 de euro. Tintele principale vizate de catre Fundatia Orange sunt detectarea si tratamentul precoce al deficientelor de auz in incercarea de a limita consecintele dizabilitatilor respective, integrarea persoanelor cu deficiente de vaz, de vorbire si de auz in comunitate, prin facilitarea accesului acestora la educatie, la cultura si la sanatate.

In urma validarii proiectelor, au fost desemnati urmatorii castigatori: Asociatia pentru Dezvoltare Urbana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Biblioteca Nationala a Romaniei, Fundatia Cartea Calatoare, Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Asociatia Audiosofia, Gradinita Speciala pentru Hipoacuzici nr. 65 din Bucuresti.

“Numarul mare al proiectelor depuse ne onoreaza. Consiliul Director a selectat proiecte prezentate de institutii neguvernamentale ce urmeaza sa se deruleze in acest an in sapte muzee, sase universitati, doua biblioteci, doua gradinite speciale si patru spitale. Astfel, vom putea sprijini persoanele cu dizabilitati de vedere, de auz si de vorbire de toate varstele si de pe intreg teritoriul Romaniei”, a declarat Dana Deac, Presedintele Consiliului Director al Fundatiei Orange.

“Fundatia Orange sustine proiecte de filantropie in 30 de tari din Europa, Asia, Africa si Orientul Mijlociu. Ca strategie, in Romania, activitatile filantropice vor fi dirijate cu precadere in beneficiul persoanelor cu dizabilitati senzoriale, respectiv al celor cu  deficiente de vedere, de vorbire si de auz. Aceste activitati se axeaza pe sanatate prin screeningul in maternitati, pe formare educationala si vocationala, precum si pe cultura, permitand celor care nu vad sau nu aud sa se bucure pe deplin de o expozitie la muzeu, de cartile din biblioteci si chiar de un film la cinema.”  a spus Christine Albanel, Director Executiv – Evenimente, Parteneriate Culturale si Institutionale si Solidaritate in cadrul Grupului France Telecom – Orange.