Fundatia Orange a oferit 125.000 de lei pentru proiecte caritabile coordonate de angajatii companiei

30

Fundatia Orange a desemnat castigatorii concursului “Sustine un ONG”, ce ofera fonduri pentru proiecte de filantropie propuse si coordonate de angajati ai Orange Romania. In cadrul programului, angajatii au avut ocazia sa propuna proiecte in folosul comunitatii, in parteneriat cu o organizatie non-guvernamentala din Romania, in domenii precum educatie, cultura, protectia mediului, sanatate, dizabilitati, dezvoltare rurala. Concursul a beneficiat de un buget in valoare de peste 125.000 lei si proiectele vor fi implementate in perioada martie – octombrie 2014, iar angajatii Orange vor avea rolul de coordonatori de proiect si vor asigura legatura dintre fundatie si institutia partenera.

 

Comitetul de selectie a proiectelor castigatoare a fost format din: Dana Deac – Presedinte al Consiliului Director al Fundatiei Orange, Amalia Fodor – Director al Fundatiei Orange, Madalina Marcu – Director dezvoltare resurse ARC Romania, Cristina Bazavan – jurnalist si blogger, iar din partea Orange Romania: Mirela Bosoi – Head of Brand and Communication, Veronica Dogaru – Corporate Communications Manager si Irina Enache – membru in Forumul Angajatilor.

 

Criteriile de evaluare a proiectelor au fost: relevanta, durabilitatea (rezultate concrete si sustenabilitate), impactul (numar de beneficiari), precum si contributia financiara sau in natura a ONG-ului partener. Cele patru proiecte castigatoare au demonstrat cel mai bine ca propun o solutie realista si eficienta de rezolvare a problemei existente, ca sunt sustenabile pe termen lung si au un raport optim intre bugetul solicitat si rezultatele estimate ale proiectului.

 

Fundatia Orange va oferi fiecarui proiect castigator o finantare in valoare maxima de 32.000 lei, pe care o va directiona catre organizatia non-guvernamentala partenera.

 

„Implicarea in proiecte caritabile si de voluntariat este deja o traditie pentru angajatii Orange Romania. Participarea la acest concurs reprezinta pentru ei ocazia de a lucra impreuna cu organizatia partenera la propunere, pregatindu-se in acelasi timp sa devina coordonatori ai proiectului respectiv. In plus, castigatorii simt o mare satisfactie datorita faptului ca au ajutat organizatiile pe care le sustin sa obtina finantare.” a declarat Amalia Fodor, Director Executiv al Fundatiei Orange Romania.

 

Anul trecut, proiectele coordonate de angajati ai Orange Romania au contribuit la imbunatatirea conditiilor de viata pentru un numar de peste 320 de beneficiari directi si alti peste 550 de beneficiari indirecti. Alexandru Iorga, unul din cei patru angajati care au castigat la editia din 2013 a acestui concurs povesteste despre experienta lui: „Proiectul “Speranta intr-o viata mai buna” a insemnat pentru mine in primul rand bucuria de a ajuta persoane in dificultate. Am ajutat 65 de mame singure prin consiliere psihologica si juridica si prin seminarii de dezvoltare a abilitatilor de viata, iar o parte din ele au urmat cursuri de calificare profesionala. Toate acestea ma incurajeaza sa continui munca de voluntar si sa revin cu proiecte la urmatoarele concursuri.”

 

In paralel cu concursul „Sustine un ONG” pentru proiecte propuse de angajati ai companiei Orange, Fundatia Orange deruleaza si concursul „Lumea prin culoare si sunet”, cu fonduri in valoare de 350.000 de euro, pentru proiecte propuse de organizatii non-guvernamentale care au ca beneficiari persoane cu deficiente de auz sau de vaz. Editia 2014 a concursului „Lumea prin culoare si sunet” este in prezent in desfasurare, iar proiectele castigatoare vor fi anuntate in perioada urmatoare.