Functia de cautare vocala a Google a fost imbunatatita

18

Utilizatorii carora le place sa foloseasca functia de cautare vocala a motorului Google se vor bucura sa afle ca firma a anuntat ca a adus o serie de imbunatatiri acestei facilitati. Acum, cautarea vocala identifica mai bine vocea utilizatorului chiar daca in jur este galagie si poate efectua analiza necesara in timp real.

 

Toate aceste lucruri au fost posibile cu ajutorul software-ului care face predictii mai rapide de foneme prin incercarea de a intui ce vrea sa spuna utilizatorul. In plus, modelele acustice pe care le foloseste motorul de cautare vor utiliza “bucle de feedback” (n.r. – feedback loops) care le vor permite sa faca mai bine diferenta dintre literele care suna asemanator. Prin acest sistem, software-ul va identifica toate literele si sunetele in acelasi timp, ca si cum cuvantul ar fi spus dintr-o suflare.

 

Google a reusit schimbarile cu ajutorul noilor celule de memorie care lucreaza cu un sistem mai sofisticat de filtrare. Noua versiune a cautarii vocale in motorul Google poate fi testata gratuit pe iOS si Android.

 

Πηγή: Engadget