Fujitsu Romania a prezentat noile tehnologii expuse la Fujitsu Forum 2016

3653

În perioada 16-17 Noiembrie, Fujitsu a prezentat cele mai noi tehnologii dezvoltate de companie. Evenimentul Fujitsu Forum 2016 a atras peste 12.000 de vizitatori care au putut lua contact direct cu soluțiile oferite de compania japoneză.

 

Echipa Fujitsu România a scos în evidentă de curând principalele avantaje pe care le poate aduce implementarea soluțiilor companiei în proiecte de administrație locală, prevenirea calamităților naturale sau minimizarea pagubelor produse de acestea și autentificare securizată. Reprezentanții locali ai companiei au declarat că majoritatea acestor tehnologii, create împreuna cu partenerii, sunt proiectate cu scopul de a optimiza proceduri obișnuite adresate comunităților. Cu alte cuvinte, chiar dacă aceste soluții nu sunt comercializate direct către clientul final, utilizarea lor are potențialul de a schimba deznodământul unui eveniment care în alte condiții ar putea avea urmări dezastruoase. 

 

Printre soluțiile prezentate se numară un sistem integrat de prevenire și avertizare în caz de inundații sau seism, un altul care semnalează un accident rutier și optimizează timpul de răspuns al echipelor de intervenție, o casă de marcat automatizată (omni-channel) și un scanner ce securizează identificarea utilizatorilor. 

 

Nu ne facem iluzii că le vom vedea pe primele două undeva în Romania, funcționale, în următorii cincizeci de ani, în condițiile în care mulți dintre noi sunt pregatiți să ridice un oraș la rang de smartcity dacă ar avea șosele asfaltate și semafoare sincronizate. Din fericire nu este și cazul scanner-ului PalmSecure. Acesta identifica utilizatorii scanând vasele sanguine din palmă (cca. 1,5 milioane de repere) și are o rată de acceptare incorectă (FAR-false acceptance rate) mai mică de 0,00001%. Potrivit studiilor Fujitsu, recunoașterea facială are FAR

 

PalmSecure poate fi folosit pentru autentificarea pe dispozitive personale (PC, laptop, etc.), aplicații bancare, uși de acces sau ca filtru la trecerea graniței și la intrarea pe stadioane.