Fujitsu a lansat un dispozitiv purtabil de monitorizare a vacilor

118

Tehnologia nu vine cu inovatii doar pentru oameni, ci si pentru animale, cum este cazul acum a unui dispozitiv de monitorizare a vacilor, creat de Fujitsu, tocmai pentru a ajuta fermierii sa isi dea seama mai rapid si mai concret daca vaca lor este pregatita pentru inseminare.

 

In felul asta, nici vaca nu mai e stresata ca fermierul nu nimereste momentul ei de fertilitate. Bine, dispozitivul ajuta mai mult fermierii care chiar nu stiu cum sa determine aceasta perioada, asa ca este posibil sa nu fie o idee atat de apreciata si cumparata din moment ce experienta cu vitele nu prea lasa loc de preziceri gresite ale perioadei de fertilitate.

 

Dispozitivul de monitorizare se va atasa de piciorul vacii si va numara pasii pe care ii face, asta pentru ca in momentul in care sunt fertile, ritmul lor de mers devine de pana la sase ori mai alert.

 

Totusi, ca dispozitivul sa para atractiv, mai monitorizeaza si starea de sanatate a vacii, iar informatiile despre ea pot ajuge intr-o baza de date unde fermierii pot citi exact detalii despre tot procesul de reproducere a vacilor. Deocamdata, dispozitivul este disponibil in Europa si Japonia.

Πηγή: engadget