Fructul interzis sau cum Wikipedia va fi stocata in ADN-ul merelor

53

Te vei gandi de doua ori inainte sa arunci cotorul unui mar, cand poti sa-l mananci cu totul, mai ales ca acum este posibil ca Wikipedia sa fie stocata in codul ADN al marului. Informatiile introduse nu vor fi asimilate de corpul tau daca mananci un astfel de mar, ci este vorba de un suport bio de stocare de informatii. Nu ar trebui sa te deranjeze, din moment ce mananci in fiecare zi produse modificate genetic.

 

Pomul cunoasterii este proiectul stiintifico-artistic al cercetatorului Joe Davis, de la departamentului de biologie din cadrul Harvard Medical School, care planuieste sa foloseasca biologia sintetica pentru a insera versiuni codificate din Wikipedia in ADN-ul marului. Proiectul lui Davis se numeste ”Malus ecclesia” (in latina, malus insemnand atat mar, cat si rau).

 

Procesul inserarii de informatii se aseamana cu luatul notitelor pe langa textul original pe care il ai de citit, fara sa modifici nimic din el, insa la analizele ADN-ului marului, odata ce iei un segment din el, vei putea sa vezi articole de pe Wikipedia. Pentru asta, Davis va folosi o bacterie special dezvoltata pentru a insera genomul in peretii celulelor marului. O astfel de bacterie nu are capacitatea sa inglobeze toata Wikipedia intr-un singur mar, asa ca vor fi folosite mai multe mere, probabil livezi intregi, pentru a stoca informatiile.  

 

Amestecand stiinta cu religia, proiectul lui Davis ar putea fi o speculatie la mesajul biblic despre fructul interzis, astfel ca, un posibil raspuns la restrictiile impuse de Dumnezeu lui Adam si Evei ar putea fi ca acel mar era de atunci modificat genetic cu informatii. Ca apuci sa musti sau nu din marul plin cu surse Wikipedia, nu uita ca Wikipedia nu este considerata o sursa stiintifica, chit ca este folosita din greu in referatele pentru scoala.  

Πηγή: newyorker