Free Basics by Facebook inlocuieste site-ul si aplicatia Internet.org

22

Acum cateva luni, Facebook a deschis platforma Internet.org pentru dezvoltatori, dupa ce gigantul a fost acuzat (in special de utilizatorii din India) ca perturba echilibrul internetului. In prezent, firma lui Mark Zuckerberg a adaugat 60 de servicii noi create de dezvoltatori third-party.

 

Printre noile servicii se numara si BabyCenter care are drept subiect sarcina si SmartBusiness, serviciu dedicat tinerilor antreprenori. Cum Facebook a adus o schimbare majora serviciului, i-a schimbat si numele in Free Basics by Facebook pentru a nu se diferentia de initiativa umbrela Internet.org. Noul site vine cu un meniu de unde utilizatorii din Asia, Africa si America Latina isi pot alege ce servicii sa activeze si sa acceseze.

 

Mai este de mentionat ca noul website FreeBasics.com (in locul Internet.org) suporta conexiunea cu protocol HTTPS la fel ca aplicatia Android. Platforma este inca deschisa dezvoltatorilor, iar cei interesati pot obtine informatii de pe platforma paginii Internet.org de pe Facebook.

 

Πηγή: Engadget