Fraunhofer ridica aplicatiile VoIP la rangul FullHD

  8

  Germanii de la Fraunhofer IIS anunta ca vor fi prezenti la CES 2013 alaturi de o gama larga de produse ce vor folosi codecul audio AAC-ELD (Enhanced Low Delay) pentru comunicatiile VoIP.

  Codecul este deja folosit de catre dispozitive ce ruleaza Android, iOS si OSX. Desi nu este o noutate, pana acum a fost rezervat doar pentru sisteme profesionale de videoconferinta sau integrat direct in unele sisteme de operare dupa cum am amintit deja.

  Consumatorii doresc cea mai inalta calitate audio ce poate fi oferita de electronice, de la telefoane mobile pana la televizoare. Nu exista niciun motiv pentru care asteptarile de la comunicatiile VoIP sa fie diferite,” declara Harald Popp, directorul departamentului Multimedia Realtime Systems, Fraunhofer IIS.

  Surpriza este insa lansarea kit-ului Fraunhofer FDK Codec Library compatibil cu Android de la 4.1, iOS incepand cu 4.0 si OSX, cu ajutorul caruia dezvoltatorii de aplicatii VoIP pot imparti calitatea audio CD-like maselor.

  Oferind programatorilor acces direct, nativ la cele mai bune codec-uri pentru a crea aplicatii VoIP care sa redea sunetul Full-HD, consumatorii se pot astepta la cea mai buna calitate posibila.” declara acelasi Harald Popp.