Franta interzice Facebook sa stocheze datele peste ocean

68

Autoritatile franceze au informat Facebook ca incalca legea din Franta cu privire la protectia datelor. Mai mult, Facebook are acum la dispozitie trei luni pentru a indrepta neregulile sau va primi sanctiuni.

 

Incalcarea legii din Franta are legatura cu faptul ca Facebook stocheaza date despre utilizatorii europeni pe servere din Statele Unite. Acest gen de actiune a fost declarata ilegala anul trecut mai ales pentru ca asta inseamna ca Facebook trimite date europene pe serverele americane care pot fi controlate de NSA.

 

Pe langa problema cu datele personale (cea mai importanta), exista si alte nereguli. Spre exemplu, cookie-urile folosite pentru a monitoriza utilizatorii incalca si ele legile din Franta. In plus, Facebook ofera firmelor de publicitate date despre utilizatori pentru ca mesajele publicitare sa fie mai bine adaptate, dar nu ofera utilizatorilor niciun fel de control asupra stabilirii entitatii care primeste acele date.

 

Ramane de vazut cum va evolua situatia, insa e clar ca daca Facebook vrea sa ramana in limitele legii franceze va trebui sa faca o serie de schimbari.

 

Πηγή: Engadget