Foursquare va alimenta asistentul vocal Cortana de pe Windows Phone 8.1

21

Recenta investitie de 15 milioane de dolari pe care Microsoft a facut-o in popularul serviciu Foursquare inseamna ca il va folosi in mult asteptatul asistent vocal Cortana care va face parte din viitorul sistem de operare Windows Phone 8.1

 

Actualizarea Windows Phone 8.1 pe care Microsoft intentioneaza sa o faca disponibila pentru majoritatea versiunilor de sistem de operare WP are drept scop aducerea a cat mai multe dispozitive la aceeasi varianta de OS. In plus Windows Phone 8.1 va include asistentul Cortana, inspirat din universal Halo. Parteneriatul cu Foursquare va permite Microsoft sa foloseasca datele obtinute de la Foursquare pentru a face sugestii de locuri de iesit in oras, sugestii bazate pe localizare, dar si sugestii despre modalitati de divertisment sau reduceri. Microsoft spera sa dezvolte asistentul vocal Cortana in unul capabil sa concureze, la nivelul functionalitatilor, cu asistentul Siri al Apple si cu Google Now.

 

Datele obtinute prin Foursquare vor fi folosite si in alte parti ale Windows Phone 8.1, mai ales in functiile care au la baza motorul de cautare Bing. Surse care se afla in apropierea Microsoft sustin ca update-ul Windows Phone 8.1 va fi facut disponibil candva in urmatoarele luni.

 

Πηγή: GSM Arena