Folositi Chrome pentru baterii fericite

27

Tot la capitolul browsere populare si actualizari, Google a publicat un update pentru Chrome care ar prelungi autonomia bateriilor cu pana la 25% pe durata utilizarii browser-ului.

Aceasta economie este atinsa de Chrome prin trecerea decodarii video din sarcina CPU-ului pe spinarea placilor video. Testele celor de la Google au evidentiat ca folosind procesarea paralela a placilor grafice se inregistreaza o scadere semnificativa a consumului de energie.

Acum cei care utilizeaza Chrome pentru Windows, se vor bucura de o autonomie mai mare a bateriei, astfel nu vor fi intrerupti cand urmaresc clip-ul favorit de pe YouTube cu functia Repeat activa,” a declarat Ami Fischman, inginer software, Google.

Actualizarea la versiunea 23 mai introduce optiunea “do-not-track” prin care utilizatorii pot cere site-urilor si serviciilor online sa nu li se inregistreze locatia, adauga optiuni extinse iconitei din dreptul adresei URL si repara mai multe brese in securitatea browser-ului ce ar fi putut fi exploatate.

De retinut sunt recompensele pe care le-a platit Google pentru cei care au contribuit cu informatii despre vulnerabilitatile browser-ului: intre 1000 si 3500 de dolari.

Sursa: pcworld.com