Fitbit ar putea cumpăra Pebble

36

Se anunţă o mutare suprinzătoare pe piaţa dispozitivelor purtabile. Pebble, prima companie care a scos pe piaţă un smartwatch, ar putea fi cumpărată de cei de la Fitbit, cunoscuţi pentru brăţările lor inteligente, dedicate segmentului de utilizatori interesaţi de mişcare.

 

Deocamdată nu se ştiu foarte multe detalii despre această tranzacţie, dar se pare că ar fi vorba deja de un acord. Potrivit unor surse citate de cei de la Engadget, valoarea afacerii s-ar încadra în intervalul 34-40 de milioane de dolari.
Pebble are probleme financiare de ceva timp, datoriile companiei către furnizorii de componente ridicându-se undeva la 25 de milioane de dolari, motiv din care cei de la Pebble nu ar fi putut cere mai mult de la Fitbit.

Fitbit ar putea da lovitura, pentru că Pebble a avut o ofertă uriaşă în trecut din partea japonezilor de la Citizen. În 2015, japonezii ar fi pus pe masă 250 de milioane de dolari, dar oficialii de la Pebble au refuzat oferta. De atunci, Pebble a intrat în vrie, concediind între timp, circa 25% din angajaţii companiei, din cauza problemelor financiare.

Nici ceasurile lor nu mai sunt ceasuri, acestea mizând tot mai multe pe caracteristici specifice segmentului de fitness, partea de ceas inteligent fiind lăsată în urmă. Oricum i-ar fi fost foarte greu să facă faţă, în condiţiile în care Apple, Samsung, LG, Huawei şi alte companii, mai potente din punct de vedere financiar au scos pe piaţă dispozitive superioare celor de la Pebble. În aceste condiţii a fost oarecum firesc să încerce o schimbare a strategiei, numai că nu a dat roade.

 

Πηγή: ENGADGET