Fisierele din Google Drive pot fi distribuite prin Google+

25

Utilizatorii serviciilor cloud-ului Google pot de astazi sa imparta fisiere stocate pe Google Drive prin intermediului profilului de pe reteaua sociala Google+, o imbunatatire ce inlesneste transferul de date si banuim ca va fi apreciata cel mai mult in mediul micilor afaceri.

Miercuri cei de la Google au declarat ca prin postarea unui simplu link, utilizatorii pot distribui fisiere text, tabele de calcul, prezentari, sabloane si clipuri video. Contactele de pe Google+ vor putea sa accesese fisierele respective printr-un click pe pictogramele acestora si fisierele se vor deschide in pagini noi. Publicarea fisierelor se poate face prin mai multe metode. Copiati adresa URL a fisierului pe care doriti sa il trimiteti si adaugati-o in “share box”-ul din Google+ sau folositi direct optiunea “Drive share” inclusa acum in Google+.

Probabil veti avea si fisiere confidentiale pe care nu doriti sa impartiti cu oricine. In acest caz Google+ va permite sa restrictionati accesul la continutul publicat si sa permiteti doar unei persoane sau unui grup sa citeasca ori sa editeze fisierele. Mai nou, chiar daca compania voastra foloseste serviciile business Google, va este permis sa nu le ingaduiti unor colegi din grupul implicit al firmei sa va umble prin fisiere.

Aceasta noua optiune ii aduce pe cei de la Google din ce in ce mai aproape de creearea unei platforme ESN (Enterprise Social Networking), care sa combine avantajele unor servicii de tip business cu platforma tovaraseasca a Facebook-ului.

Daca nu sunteti incantati deocamdata, poate atasarea link-urilor catre sesiuni de videoconferinta (Hangouts) si marcarea acestora in calendar, va indulci si mai mult oferta.

Sursa: pcworld.com