Firefox vrea sa faca private browsingul si mai sigur

38

Multe dintre browserele existente in acest moment au si o optiune de private browsing care permite utilizatorilor sa impuna restrictii cu privire la cantitatea de date care le-ar putea reflecta obiceiurile de navigare si la accesul altor utilizatori ai aceluiasi dispozitiv la ele. Mozilla considera, insa, o problema importanta si impunerea de restrictii pentru colectarea de date de catre site-urile vizitate.

 

Tocmai de aceea, compania a lansat o versiunea pre-beta a browserului Firefox care contine o varianta experimentala de Private Browsing ce blocheaza si elemente web care ar putea da date despre comportamentul online al utilizatorului. Printre elementele blocate se numara uneltele de analiza a datelor si retelele sociale. Daca utilizatorii vor vrea totusi sa ajusteze setarile de privacy, vor avea o sectiune speciala unde vor putea face acest lucru si vor putea schimba si setari de securitate.

 

In aceasta versiune pre-beta a Firefox compania nu testeaza doar un nou mod Private Browsing. De asmeenea, browserul include verificarea predefinita add-on-urilor, astfel ca plug-in-urile pe care le descarca utilizatorii sa nu poata instala toolbar-uri sau alte elemente nedorite. La fel ca in cazul browserului Google Chrome, utilizatorii care doresc pot inlatura acest filtru de securitate.

 

Utilizatorii care vor sa incerce noile optiuni vor trebui fie sa descarce versiunea pre-beta a Firefox, fie sa astepte pana cand va fi lansata o versiune oficiala. De notat este ca, intrucat programul se afla acum abia in varianta pre-beta o lansare oficiala este inca destul de departe.

 

Πηγή: Engadget