Firefox Beta – avanpremiera versiunii 18

34

Noile versiuni Beta ale cunoscutului browser sunt disponibile pentru utilizatorii de Android si PC. De aceasta data posesorii de PC-uri se afla in avantaj, ei primind cele mai interesante actualizari printre care noul compilator JavaScript IonMonkey si suport pentru display-urile Retina, in cazul Mac-urilor. Androizii vor primi suport pentru W3C Touch Event, protectie mai eficienta impotriva tentativelor de phishing si sugestii pentru cautari.

IonMonkey a reprezentat o sarcina majora pentru cei de la Mozilla, noul compilator JS fiind in dezvoltare de aproape doi ani. In functie de platforma de teste folosita noul IonMonkey ofera o performanta cu pana la 26% mai ridicata decat compilatoarele precedente TraceMonkey si JägerMonkey.

O noutate anuntata abia luna trecuta, prezenta in versiunea Beta a browser-ului, este suportul pentru Retina celor de la Apple, daca Firefox ruleaza pe un OS X 10.7 sau mai nou. Pe langa acestea veti mai primi suport preliminar pentru WebRTC, in caz ca nu folositi Bowser, si poate cea mai interesanta facilitate, afisarea PDF-urilor fara a mai instala programe aditionale.

Cu toate ca Firefox nu este foarte popular printre utilizatorii de ecrane tactile (1.1%), Mozilla incearca sa-i atraga agaugand suport pentru W3C touch events (multi-touch si gesturi).

Varianta stabila a lui Firefox 18 va fi disponibila in prima saptamana a lui 2013, iar Beta-ul poate fi downloadat de aici.

Sursa: techcrunch.com