Finala turneului Dota2 StarLadder StarSeries XII se va desfasura la DreamHack Bucharest 2015

27

Unul dintre cele mai importante turnee de Dota2 din lume, StarLadder StarSeries XII, va avea ultimul act, finala, pe scena DreamHack Bucharest, in perioada 24-26 aprilie.

Pentru prima data in istoria acestui faimos turneu de sport electronic, finala se va desfasura in afara capitalei Ucrainei, Kiev, astfel ca datorita colaborarii dintre PGL si StarLadder.tv (SLTV), Bucurestiul a devenit primul oras gazda pentru StarLadder.

 

Echipele internationale vor lupta pe scena Salii Polivalente pentru titlul de campioana si pentru premii garantate in valoare de 80.000 de dolari, la care se adauga contributiile comunitatii sub forma de abonamente la DotaTV. Pana in momentul de fata, fanii care s-au abonat au suplimentat premiile pana la nivelul de 110.000 dolari.

 

SLTV StarSeries si-a schimbat formatul cu ocazia celui de-al 12-lea sezon. In etapa initiala a competitiei s-au calificat 40 de echipe, impartite in patru divizii regionale:

● Europa: 4 grupe (fiecare grupa contine patru echipe);
● America: 2 grupe;
● China: 2 grupe;
● Asia de Sud-Est: 2 grupe.

 

Meciurile diviziilor au inceput pe 9 Martie, iar pe 6 aprilie vom afla numele celor opt echipe care vor veni la DreamHack Bucharest. Fiecare dintre cele patru regiuni va fi reprezentata in finala:

● 4 echipe din Europa;
● 2 echipe din China;
● o echipa din America; (Tinker)
● o echipa din Asia de Sud-Est.

 

Finala Sezonului XII StarLadder StarSeries va fi transmisa in direct de la Sala Polivalenta pe platforma Twitch.tv, iar comentariile vor fi asigurate in limbile engleza si rusa.

 

Canale Twitch oficiale:

– twitch.tv/starladder1 (RU)
– twitch.tv/dotastarladder_en (EN)

 

Gazduirea finalei Sezonului XII StarLadder StarSeries reprezinta un element important in strategia noastra pentru DreamHack Bucharest 2015, care se preconizeaza a fi cel mai mare si mai ambitios eveniment pe care l-am organizat pana acum. Suntem mandri ca putem aduce cele mai bune echipe de Dota 2 din lume la Bucuresti si ca vom oferi fanilor ocazia sa-si urmareasca pe scena preferatii”, а declarat Silviu Stroie, presedintele PGL.

DreamHack Bucharest este un eveniment foarte cunoscut, cu o istorie lunga. Suntem bucurosi ca primul nostru LAN european va avea loc in Romania. Avem un limbaj comun cu organizatorii DreamHack Romania pentru ca avem acelasi obiectiv – sa oferim cea mai buna experienta posibila fanilor Dota si ai sporturilor electronice. Speram ca toti fanii se vor bucura urmarind cele mai bune echipe din lume intr-o competitie analizata de cei mai buni casteri din lume“, а declarat Roman Romantsov, CEO Starladder.

 

Biletele pentru DreamHack Bucharest 2015 se gasesc in magazinul online al ComputerGames.ro. Ele se pot achizitiona si prin intermediul bilete.ro si MyTicket.ro, sau in magazinele Germanos, Inmedio (semnalizate bilete.ro), oficiile Postei Romane, magazinele Diverta, libraria Mihai Eminescu si magazinul Muzica.