Final pentru Galaxy Note 7, Samsung oprește producția

42

Samsung a schimbat cam 85% din telefoanele Galaxy Note 7 cu modele noi, teoretic mai sigure. Însă deocamdată sunt cunoscute șapte (7) cazuri în care noile Note 7 s-au încins și au explodat. Un om a ajuns la spitalul de urgență după ce telefonul său Note 7 schimbat a luat foc.

 

Operatorii telecom refuză să mai vândă noul model, iar cei din Coreea de Sud spun că producția acestui model s-a oprit. Deocamdată nu avem confirmarea oficială. Este clar însă că Samsung nu a descoperit cauza reală a incendiilor, iar noile modele au aceeași problemă cu prima versiune. Sau comercianții au schimbat telefoanele cu probleme cu modele din prima generație, nu este foarte clar cine s-a ocupat de gestiunea stocurilor și a înlocuirilor.

 

Agenția de presă coreeană Yonhap a anunțat oprirea producției. Tot mai multe oficialități s-au sesizat în legătură cu problemele Note 7, iar Samsung va avea probleme și să transporte noile modele. Cea mai mare problemă însă pentru compania sud-coreeană va fi dacă problema se repetă la modelele ulterioare, ceea ce ar demonstra că de fapt nu au găsit cauza exploziilor și au asigurat pe toată lumea că modelele noi sunt “sigure”.

 

Samsung Galaxy Note 7 face parte dintr-o serie îndrăgită, dar nu trebuie să uităm că Note 5 nu a fost disponibil în Europa timp de mai multe luni și numărul de unități vândute a fost mic. Iar acum Note 7 nu a atins vreo cifră record pentru că nu a avut timp, primele explozii fiind destul de aproape de lansarea comercială. De-asta nu are un impact real asupra vânzărilor Samsung, doar că nu au crescut așa cum s-ar fi așteptat. Samsung face bani acum ca și majoritatea competitorilor din modelele mid-range. Doar Apple rămâne în continuare jucătorul dominant pe zona high-end, iar iPhone 7 Plus și Goolge Pixel XL vor înlocui cu succes Note 7. 

 

Sunt curios dacă Samsung va lansa alt model cu S-Pen pentru a compensa situația actuală. Fanii S-Pen nu au deocamdată niciun alt model cu care să poată înlocui terminalul, probabil majoritatea sunt pe Note 5 în continuare.

Πηγή: BGR