FIFA se hotaraste sa imbratiseze tehnologia si va adopta GLT

12

Dupa ce au folosit cu succes Goal-Line Technology (GLT) la FIFA Club World Cup Japonia in Decembrie 2013, FIFA a decis sa foloseasca tehnologia la campionatele FIFA Confederations Cup Brazil 2013 si FIFA World Cup Brazil 2013.

Se discuta de ceva timp utilizarea tehnologiei pentru a suplini arbitrajul, dar mereu a existat o reticenta in a-i aduce pe practicantii sportului rege si pe arbitri in secolul 21. FIFA se temea ca implementarea oricarei tehnologii menite sa inlature eroarea umana va reduce spectaculozitatea si va avea ca rezultat pierderea audientei si,implicit, a sponsorilor.

Sistemul GLT va fi prezent pe toate stadioanele ce vor gazdui meciurile cupelor amintite si va anunta daca mingea a trecut sau nu de linia portii. Din pacate, ultimul cuvant apartine tot arbitrului. Chiar daca Goal-Line Technology va face apel la moralitatea celui care imparte dreptatea pe gazon, este posibil ca deciziile sa nasca doar controverse prin emisiunile sportive.

Este un pas sovaielnic facut de FIFA, dar este un inceput. Daca prinde, asteptam cu nerabdare mingile teleghidate si fotbalistii cyborg.

Sursa: fifa.com