Fender ar putea instala module Bluetooth pe amplificatoarele sale

414

Fender, unul dintre cei mai mari producători de instrumente şi echipamente pentru industria muzicală, cunoscut în special pentru chitările sale, apreciate de unii din cei mai mari chitarişti lume, pregăteşte noi suprize pentru fanii săi.

 

Agenţia americană Bloomberg notează că Fender va lansa o suită de aplicaţii pentru chitarişti și că acestea se vor putea conecta prin bluetooth la amplificatoarele pe care compania urmează să le lanseze în 2017. Este ceva destul de nou pe piaţa instrumentelor şi echipamentelor muzicale. Aplicaţiile vor fi utile pentru a schimba rapid setările amplificatoarelor şi în acelaşi timp pentru a împărți mostre de sunet cu alţi muzicieni, prin intermediul dispozitivelor mobile.

 

Ar fi interesant ca setările din concerte să fie schimbate rapid, apăsând un preset direct de pe o tabletă sau un telefon, deşi cred că profesioniştii vor apela greu la astfel de soluţii. Oricum, este un pas important făcut de compania americană. 

 

Deocamdată, Fender are lansată doar o aplicaţie, disponibilă pe terminalele Apple, care se numeşte Tune şi care nu face altceva decât să-i ajute pe chitarişti să-şi acordeze mai uşor instrumentele.

 

Πηγή: engadget