Farse de 1 aprilie de la Google

22

Google s-a intrecut pe sine anul acesta de ziua pacalelilor, pregatind mai multe farse decat oricare alt gigant din tehnologie.

Printre acestea se numara “Treasure Mode” pentru Google Maps, inlocuind varianta 8-bit de anul trecut cu una 2D ce permite utilizatorilor sa porneasca in cautare de comori. Deasemenea Google anunta ca echipa Google Maps Street View a gasit harta unui pirat ce contine multe simboluri criptate, invitand utilizatorii la dezlegarea misterului. Echipa Google din Australia a anuntat Google SCHMICK, un serviciu integrat Google Maps care permite utilizatorilor sa isi personalizeze casa prezentand chiar cateva idei pentru acestia.

O alta farsa pregatita de catre echipa Google ar fi Google Nose, un nou serviciu inca beta care ar permite sa iti mirosi cautarile. Sub sloganul “Smelling is believing” pagina pregatita special pentru 1 aprilie te redirecteaza catre cautari de prajituri sau flori sugerand cautari mai amuzante ca bani, frica, caine ud sau scutec.

Google anunta si Gmail Blue, interfata prezentata de acestia folosind exclusiv culoarea albastru. Reprezentanti ai companiei declarand despre redesign ca “Va fi la fel ca si Gmail-ul vechi, doar ca albastru”. Nici utilizatorii de Analytics nu au fost uitati de catre cei de Google, unii dintre utilizatori observand in contul acestora ca au vizitatori din camera de control a statiei internationale spatiale.

Alte idei interesante aduse de cei de la Google pentru 1 aprilie ar fi introducerea unor stalpi de fibra Google sau o aplicatie numita “Levity Alghorithm” care ar putea transforma munca de birou in ceva mai amuzant.

Google s-a intercut in farse anul acesta atunci cand a anuntat printr-un clip postat noaptea trecuta ca va inchide YouTube, insistand ca dupa 8 ani de activitate ar trebui sa revizuiasca toate clipurile incarcate vreodata pe platforma de video streaming si selectarea unui singur castigator. Anuntul a fost vizionat pana acum de aproape 1 milion de utilizatori.

Πηγή: The Next Web