Facebook vrea să introducă o funcţie pentru a găsi cele mai bune reţele WiFi

151

Facebook a început să testeze o funcţie pe aplicaţia sa mobilă, ce va permite utilizatorilor să găsească cele mai apropiate reţele WiFi care pot fi accesate gratuit. Cei de la NextWeb au descoperit această funcţie experimantală în aplicaţia de iOS.

 

Este oarecum utilă pentru că de-a lungul anilor Apple are una dintre cele mai restrictive aplicaţii de detectare a reţelelor WiFi, eliminând din listă reţelele care oferă un semnal slab. Deşi nu este greşit în totalitate, câteodată utilizatorii îşi doresc măcar o “liniuţă” pentru a putea verifica ce mai e pe Facebook, pentru a verifica mailul sau cine ştie ce urgenţe mai au.

 

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat informaţia, declarând că reţeaua de socializare vrea să-i “ajute pe utilizatori să rămână conectaţi cu prietenii lor şi evenimentele importante din viaţa lor“.

 

Cei de la The Next Web afirmă că această funcţie pare dezvoltată, mai degrabă, pentru ţările în curs de dezvoltare şi nu pentru ţările dezvoltate, unde utilizatori au abonamente de internet mobile şi nu mai stau doar în reţelele WiFi disponibile în restaurante, magazine, mall-uri sau alte locaţii care oferă internet gratuit.