Facebook vrea să facă bani din conţinutul video exclusiv

93

Netflix şi Amazon Prime sunt două din cele mai mari platforme online de conţinut video contracost. Cele două sunt apreciate în întreaga lume pentru că oferă în exclusivitate şi mult mai devreme decât alte platforme, filme şi seriale, care au fani în întreaga lume. Este un loc de unde şi producătorii de conţinut îşi iau bani frumoşi, prin urmare susţin iniţiative precum Netflix şi Amazon Prime.

Facebook pare să dorească şi ea o felie de pe piaţa de conţinut video exclusiv, dar într-un mod ceva mai diferit. Compania a dezvoltat foarte mult componenta video în ultimul an, cel mai mare pas fiind introducerea streaming-ului live.

Odată cu venire lui Ricky Van Veen, şeful departamentului de strategie creativă globală a Facebook, reţeaua de socializare a început să treacă la statutul de mediu prin care companiile media pot transmite conţinutul, iar şefii Facebook văd din asta un mod de face bani.

Într-un interviu pentru Recode, Van Veen a declarat că Facebook poartă discuţii cu mai multe posturi de televiziune şi producători de conţinut (deocamdată se cunosc numele acestora) pentru a introduce diverse formate de conţinut precum show-uri de televiziune, evenimente sportive sau concursuri televizate în secţiunea de video a Facebook.

“La începutul acestui an am început să dezvoltăm tab-ul pentru Video, un loc dedicat pentru conţinutul video pe Facebook. Scopul nostru este acela de a crea un ecosistem de parteneri care să creeze conţinut pentru această secţiune, aşa că experimetăm cu introducerea de conţinut video original şi licenţiat care poate profita de avantajele aduse de platformele mobile şi de modul unic de interacţiune specific Facebook. Scopul nostru este să arătăm oamenilor care sunt posibilităţile oferite de o asemenea platformă”, a explicat Ricky Van Veen.

Tentativa ar semăna cu eforturile depuse de Facebook la momentul introducerii streaming-ului live, introdus în luna aprilie. La început compania a plătit mai multe celebrităţi şi companii media să facă transmisii live ca parte a unui program provizoriu de popularizare a serviciu de streaming live.

Cu alte cuvinte, deocamdată Facebook va plăti unele televiziuni să transmită pe reţeaua de socializare emisiuni şi programe care ar putea fi vizionate şi/sau doar pe Facebook. Dacă se va dovedi că poate deveni o tendinţă reală şi profitabilă pe reţeaua de socializare, atunci ne putem aştepta la apariţia unor conturi de Facebook pentru care va trebui să plătim pentru a le putea urmări.

Πηγή: RECODE