Facebook va permite streaming video la 360 de grade în curând

33

Facebook are planuri mari în ceea ce priveşte componenta video de pe reţeaua de socializare şi după ce îmbunătăţirile aduse aplicaţiei de Android care permite încărcarea de clipuri video la calitate HD şi chiar descărcarea lor pentru a fi vizualizate offline, compania lui Mark Zuckerberg anunţă un nou pas important.

 

Compania a anunţat oficial că va introduce posibilitatea de a transmite live cu ajutorul camerelor ce captează imagini la 360 de grade, clipuri care vor putea fi vizualizate foarte bine cu ajutorul căştilor de realitate virtuală.

 

Mark Zuckerberg crede că streaming-ul live este formatul de viitor pentru reţeaua sa de socializare, iar introducerea transmisiilor cu camerele care pot filma în toate direcţiile este un mod de a îmbunătăţii şi îmbogăţii experienţa live-video. Acesta chiar a declarat că intrăm “în epoca de aur a transmisiilor live”.

 

Pentru început, streaming-ul la 360 va fi disponibil doar pentru publisheri. Oricum ar fi fost destul de greu pentru utilizatorul de rând, dacă nu are echipamentele necesare. În plus, ai nevoie de o conexiune rapidă la internet, deoarece acest tip de transmisii vor consuma foarte mult trafic de date, mai ales dacă se vrea transmisii la o calitatea superioară, la o calitate necesară pentru a fi urmărite cu ajutorul căştilor VR.

 

Primele transmisiuni la 360 de grade se pare că vor fi realizate de pe staţia de cercetare a planetei Marte din deşertul Utah, Statele Unite, în parteneriat cu cei de la National Geographic.

 

Πηγή: CNET