Facebook testeaza o optiune care permite utilizatorilor sa cumpere produse direct din aplicatie

20

Facebook a dezvaluit ca a inceput testarea unei optiuni care permite utilizatorilor sa cumpere produse direct de pe paginile de Facebook ale magazinelor, fara sa mai fie nevoie sa navigheze pe alte site-uri. Deocamdata se pare ca doar un numar mic, nespecificat, de branduri participa la experiment, insa compania va extinde functionalitatea daca aceasta se va dovedi eficienta.

 

Poate ca Facebook nu tine neaparat sa intre pe piata de vanzare de bunuri, insa cu siguranta ca o astfel de miscare va face reteaua sociala un punct mai puternic de interes pentru oamenii din publicitate. Acestia vor putea nu numai sa incheie mai multe tranzactii, dar si sa afle detalii mai multe despre publicul lor tinta si ce cumpara cel mai mult. De asemenea, faptul ca Facebook va intra pe segmentul de vanzari va genera o competitie si mai mare intre branduri si magazine care se vor lupta pentru ca utilizatorii sa dea click pe link-urile lor si sa le cumpere produsele.

 

Desigur, cel mai probabil magazinele nu vor transpune pe pagina lor de Facebook intregi cataloage de produse. Totusi, faptul ca utulizatorii retelei vor putea cumpara fara sa mai paraseasca platforma reprezinta o facilizare a procesului de cumparare.

 

Πηγή: Engadget