Facebook si Yahoo ar putea forma noi aliante strategice

17

Surse au declarat pentru The Sunday Telegraph ca Marissa Mayer, director executiv al Yahoo, a purtat discutii cu Sheryl Sandberg, CEO Facebook , despre modul in care cele doua companii pot colabora mai mult.

Cei doi giganti de internet au colaborat deja impreuna la un numar de proiecte mici, de exemplu, pentru a partaja noutati Yahoo pe Facebook, si recent au fost de acord, pentru a solutiona o serie de procese de lunga durata in materie de brevete. Cu toate acestea, membrii consiliului se asteapta ca negocierile sa conduca la o colaborare mult mai substantiala bazata pe cautari web.

Facebook a spus deja ca intentioneaza sa stimuleze instalatia de cautare pe web, cu fondatorul Mark Zuckerberg mentionand faptul ca reteaua sociala este “destul de unic pozitionata pentru a raspunde la intrebarile care le au oamenii”.

Forjarea unei aliante cu Yahoo, va permite retelei sociale un salt major in cautare, asigurandu-se ca ramane esentiala in viata utilizatorilor sai si sa contribuie la viza de publicitate mai eficient.

Intre timp, Yahoo, lansat ca prim motor de cautare important, acum devansat de rivalul Google, ar putea beneficia de armata vasta Facebook, de peste 1 miliard de utilizatori.