Facebook se aliaza cu ESET pentru a combate amenintarile malware

24

Facebook a incheiat un parteneriat cu firma de securitate online ESET pentru a lansa o a treia unealta de tip scanner antivirus. Miscarea are drept scop ferirea retelei sociale de atacurile malware.

 

Astfel, ESET Online Scanner for Facebook se va alatura serviciilor similare pe care le ofera F-Secure si Trend Micro, care deja monitorizeaza si curata dispozitivele infectate in momentul in care utilizatorii se logheaza. Protectia malware de la ESET va functiona prin scanarea dispozitivelor care acceseaza Facebook, afiseaza alerte de securitate si ofera utilizatorilor sugestia unei scanari anti-malware. “Utilizatorii pot rula scanarea, pot vedea rezultatele si pot dezactiva software-ul fara sa se delogheze de pe Facebook, ceea ce face extreme de usoara curatarea unui dispozitiv”, a precizat unul dintre oficialii retelei sociale, responsabil cu securitatea. Desigur, utilizatorii pot opta si sa nu foloseasca acest serviciu, daca doresc.

 

In acest an, cei de la Malwarebytes au avertizat ca diversi hackeri pot fura date personale prin intermediul unui virus Trojan in Facebook Messenger. Inainte de aceasta amenintare, a mai existat un malware numit Pony care extragea datele personale din Facebook, Twitter si LinkedIn.

 

“Una dintre problemele legate de raspandirea malware pe reteaua sociala este ca utilizatorii sunt mai dispusi sa dea click pe un link care conduce la o inselatorie sau un malware decat pe un link primit de la un prieten. In general, utilizatorii nu tin cont de securitate, daca vad ca un prieten a dat like sau a comentat in cazul unui anumit continut”, a precizat unul dintre oficialii ESET.

 

Unealta de securitate ESET Online Scanner for Facebook isi doreste sa reduca semnificativ rata link-urilor periculoase, chiar daca pe reteaua sociala se dau trilioane de click-uri zilnic.

 

Πηγή: The Inquirer