Facebook schimba regulile utilizarii pentru minori

18

Utilizatorii cu varsta cuprinsa intre 13 si 17 ani sunt printre cei mai avizi de tot ce inseamna social media, dar nu toti sunt informati despre riscurile activarii in online, publicarea informatiilor personale sau interactiunea cu utilizatorii platformelor de socializare.

Cu privire la siguranta tinerilor, Facebook aduce mici schimbari. La crearea contului pe site, minorii vor avea ca prima optiune de share content, “friends” si nu  “friends of friends” cum era inainte. Totodata, inainte de publicarea unui continut, Facebook va adauga cativa pasi care ii va avertiza pe utilizatorii tineri ca respectivul continut poate fi vazut de oricine.

Pe langa a-i face pe tineri constienti ca tot ce publica online este vizibil intr-o arie foarte mare de utilizatori, se organizeaza si programe educative care sa-i ajute pe consumatorii tineri de online si pe parintii lor sa isi gestioneze mai bine spatiul privat si vizibilitatea, atat pe Facebook, cat si pe alte platforme de socializare pe care Internetul le pune la dispozitie.

Πηγή: bloomberg