Facebook schimba design-ul butoanelor de Like si Share

21

Facebook a anuntat ca se va face o schimbare majora a felului in care arata butoanele de Like si Share de pe reteaua sociala. Astfel, noul design este destul de diferit si, in cazul butonului de Like, pictograma cu acel deget mare ridicat in sus va disparea. Pana acum, aceasta era simbolul ca utilizatorul respectiv apreciaza un anumit continut sau este fan al unei anumite pagini.

Noul design al butoanelor va fi unul cu mult albastru, iar in locul pictogramelor cu mana cu degetul mare ridicat va fi introdusa pictograma retelei sociale. Pana acum, pictograma retelei sociale aparea abia dupa ce utilizatorii dadeau like unui anumit continut si pe pagina dezvoltatorilor, unde acestia puteau alege din cateva design-uri specifice.

Anuntul acestei schimbari a fost facut pe blogul dezvoltatorilor Facebook, iar echipa retelei sociale s-a aratat foarte entuziasta. Unul dintre membrii a declarat chiar ca a observant o crestere semnificativa a traficului atunci cand au fost testate noile modele de butoane. Acesta a mai adaugat ca unii dintre utilizatori inca mai asteapta ca noul News Feed sa ajunga si la ei. In plus, a mai oferit date dintr-un raport care sustine ca butoanele de Like si Share, impreuna, sunt vazute zilnic de 22 de miliarde de ori pe mai mult de 7.5 milioane de site-uri.

Facebook va introduce noile modele de butoane in urmatoarele saptamani. Compania a oferit si studii de caz pentru a incuraja dezvoltatorii sa creeze si sa duca ideea mai departe.

 

Πηγή: The Inquirer