Facebook Riff, optiunea care permite utilizatorilor sa faca materiale video cu ajutorul prietenilor

18

Se pare ca Facebook inca experimenteaza elemente noi in ceea ce priveste aplicatiile mobile. Reteaua sociala tocmai a lansat o noua aplicatie pentru Android si iOS numita Riff, care are drept scop crearea de materiale video in regim colaborativ.

 

Utilizatorii incep prin inregistrarea unui video scurt (sub 20 de secunde) si atribuirea unui subiect materialului. Dupa acest pas, prietenii pot sa anexeze si ei propriile materiale video pe acelasi subiect. Spre exemplu, utilizatorii pot incepe un material video cu tema “cum imi castig existenta” si pot sa compileze, impreuna cu prietenii, un video care sa ii arate lucrand la diverse proiecte. Desigur, lucrul colaborativ inseamna si ca unii dintre prieteni pot face farse si pot strica intreg materialul, insa Facebook ofera posibilitatea ca utilizatorul sa stearga materiale video individuale sau sa raporteze catre reteaua sociala, daca materialul este complet deranjant.

 

Probabil ca Facebook Riff nu va avea acelasi succes pe care l-a avut Instagram. In cel mai bun caz, probabil ca Riff ar putea avea acelasi grad de popularitate pe care il are si Vine. Deocamdata, este de apreciat ca Facebook a decis sa testeze si acest teren, intrucat reteaua sociala nu a mai incercat pana acum nimic similar.

 

Πηγή: Engadget