Facebook retrage aplicatiile Poke si Camera

28

Facebook a retras fara sa faca un eveniment din asta aplicatiile Poke si Camera dupa ce acestea nu au reusit sa aiba succes in contextual social media. Aplicatia Poke a fost incercarea Facebook de a crea un sistem de comunicare instant asemanator Snapchat si a permis utilizatorilor sa trimita mesaje care se stergeau automat in scurt timp. Aplicatia Camera a fost lansata la putin timp inainte ca gigantul retelelor sociale sa cumpere Instagram si oferea efecte si filtre foto asemanatoare.

 

Ironic, aplicatia Poke a Facebook era mai buna din punct de vedere functional decat Snapchat. Spre exemplu, Snapchat a adaugat abia recent suportul pentru mesaje. Totusi, utilizatorii Facebook nu au fost foarte incantati de aceasta aplicatie si aproape ca au ignorat-o.

 

Dezvoltarea partii Facebook pentru dispozitivele mobile a incercat sa castige cat mai mult teren, iar compania si-a facut mari sperante cu Facebook Home care insa a esuat. In schimb, Facebook Paper a primit feedback pozitiv pentru design, chiar daca firma nu a oferit niciun fel de cifre legate de popularitatea acestei aplicatii.

 

Construirea unei identitati solide pentru dispozitivele mobile continua sa fie unul dintre scopurile principale ale Facebook, chiar daca acest lucru s-ar putea sa nu fie chiar ce isi doresc utilizatorii. Tot urmand aceeasi linie, posibilitatea de a trimite mesaje pe chat din aplicatia Facebook a disparut pentru a atrage cat mai multi utilizatori catre aplicatia Messenger.

 

Retragerea aplicatiilor Facebook Poke si Facebook Camera a fost confirmata de unul dintre oficialii retelei sociale, insa nu s-a oferit niciun comentariu in acest sens.

 

Πηγή: Slashgear