Facebook pentru Android va primi o versiune nativa, HTML5 a fost o greseala

14

Standardul HTML5 ne este promis de catre dezvoltatorii de aplicatii si platforme Web ca un taram al fagaduintei, insa compatibilitatea lui cu orice platforma software nu este intotdeauna si cheia succesului. Mark Zuckerberg, fondatorul, presedintele si managerul Facebook, a admis ca alegerea HTML5 ca fundament pentru aplicatiile mobile ale celei mai utilizate platforme de socializare a fost o greseala.

 

Acum trei saptamani, Facebook a actualizat aplicatia sa pentru iOS la versiunea 5.0 si trecerea la utilizarea de cod nativ a fost un succes. O aplicatia problematica pe care nici macar modurile inteligente de randare a graficii si gestionare a memoriei ale acestui sistem de operare mobil nu au putut-o salva, Facebook pentru iOS a fost propulsata de la o nota de 1.5/5 la 4.5/5, un raspuns clar al utilizatorilor la performantele net superioare oferite de noua versiune.

 

Vestea cea buna pentru utilizatorii Android este ca o versiune nativa pentru aceasta platforma este in dezvoltare. Mark Zuckerberg a afirmat ca aceasta este in lucru si va fi lansata “in curand”, insa nu a oferit si o data de lansare estimativa.

 

Protocolul HTTP nu ofera mereu performante satisfacatoare atunci cand numarul de cereri este foarte mare, Google incercand de ceva vreme sa ofere o alternativa. Pana atunci, cazul aplicatiilor complexe precum produsul Facebook poate servi ca avertisment pentru dezvoltatori, in special pentru Mozilla, al carui viitor sistem de operare mobil este bazat doar pe HTML5.