Facebook nu planuieste inca sa monetizeze Whatsapp

21

Whatsapp a avut un model de business care nu punea, neaparat, accentul pe castiguri mari imediate, daca tinem cont ca utilizatorii beneficiaza de primul an gratuit, apoi platesc o taxa modica de 1 dolar anual.

 

Acum ca agitatia cu intelegerea prin care Facebook a cumparat Whatsapp s-a mai linistit, este posibil ca Facebook sa vrea sa faca ceva schimbari in viitor. Un raport al Reuters sugereaza ca Mark Zuckerberg nu planuieste sa monetizeze Whatsapp in viitorul foarte apropiat. Acest lucru are sens, daca tinem cont ca aplicatia are o jumatate de miliard de utilizatori lunari castigati, in mare parte, tocmai din aceasta ideologie care nu are in centru monetizarea. Aplicatia nu are mesaje publicitare si nu exista continut sponsorizat, ci doar o interfata simpla si un mod usor de comunicare.

 

O incercare de a introduce in aplicatie elemente care se pot cumpara ar putea indeparta utilizatorii fideli ai acestui serviciu. In plus, este posibil ca o asemenea miscare sa supuna Facebook furiei fanilor Whatsapp. Ramane de vazut ce va face gigantul retelelor sociale, insa deocamdata nu vor exista schimbari notabile.

 

Πηγή: Engadget