Facebook nu este cea mai mare retea in care poti comunica. Afla cine a intrecut-o.

12

Suntem tentati sa credem ca Facebook este cea mai mare retea in care comunicam online, avand in vedere ca anul trecut a depasit pragul de un milliard de utilizatori, insa ne inselam.

Potrivit informatiilor oferite de Pingdom, o firma de monitorizare pe internet, din cei 2,4 miliarde utilizatori ai internetului, 2,2 miliarde dintre acestia comunica prin intermediul e-mail-ului, citeaza BusinessInsider.

Tot in aceste date, regasim si faptul ca Gmail este cel mai mare serviciu de e-mail, cu 425 de milioane de utilizatori. Astfel, Google incearca sa-si dezvolte propria retea, Google+.

De asemenea, Facebook a avut o tentativa de a inlocui serviciul de mesagerie, insa fara prea mare success in randul utilizatorilor.

Datele respective au aparut intr-o statistica despre utilizarea internetului in anul ce tocmai s-a incheiat. Cum spuneam mai sus, in lume exista 2,2 miliarde de utilizatori de e-mail, iar 144 de miliarde de e-mail-uri au fost trimise zilnic, pe intregul glob. Din totalul mail-urilor trimise, 68,8% au fost spam, iar peste 50% din acestea au fost in domeniul farmaceuticelor.