Facebook negociaza achizitia companiei israeliene Waze

18

Conform publicatiei isreliene Calcalist, Facebook negociaza achizitia Waze, o companie specializata in navigatie prin satelit. Discutiile dintre cele doua companii dureaza de 6 luni iar achizitia ar putea costa intre 800 de milioane si 1 miliard de dolari, conform aceleiasi surse.

Wize, fiind o aplicatie crowd-sourcing, foloseste datele trimise de catre utilizatori pentru a genera harti si informatii despre trafic pentru a le pune mai apoi la dispozitia intregii comunitati.

Cele doua companii au incheiat un parteneriat in octombrie 2012, Wise lansand o versiune imbunatatita a aplicatiei care permite integrarea cu reteaua de socializare. Astfel, din toamna anului trecut utilizatorii pot partaja informatii despre traseul lor in trafic cu prietenii de pe Facebook.

Waze ar fi cea de-a treia achizitie Facebook in Israel, compania americana cumparand alte doua start-up-uri, Snaptu in 2011 si Face.com in 2012.

Cele doua companii au refuzat sa comenteze zvonurile, insa achizitia unei platforme de mobile de catre Facebook nu ar fi de necrezut, intrucat compania a facut multe eforturi in acesta directie in ultima vreme. Waze, triplandu-si numarul de clienti in ultimul an, are 45 de milioane de utilizatori iar aplicatia a fost descarcata de 1,5 milioane de utilizatori unici.

Πηγή: TechCrunch