Facebook Messenger va permite crearea de videoconferinţe

- Adrian Ungureanu
448

Facebook aduce încă o îmbunătăţire aplicaţiei Messenger pentru mobile şi va introduce posibilitatea creării de conversaţii de grup prin video, similar cu funcţia Group Video Chat de pe Skype.

Posibilitatea de a face videoconferinţe este una dintre cele mai solicitate opţiuni pentru un serviciu de mesagerie instantanee. Şi bătrânul Yahoo Messenger oferea această posibilitate cu mulţi ani în urmă. Bine, în cazul Facebook Messenger vorbim de o aplicaţie mobilă, iar dacă nu ai un abonament cu trafic de date nelimitat, poţi rămâne repede fără “mega” de internet printr-o videoconferinţă.

Iniţierea unei videoconferinţe nu este deloc complicată. În căsuţa grupului de pe Messenger, va apărea, în partea de sus, în dreapta, butonul pentru a intra pe videochat. Toţi cei din grup vor fi notificaţi că pot intra în videoconferinţă, urmând ca fiecare să accepte sau nu. Deocamdată, pot intra doar 6 persoane pe videoconferinţă în acelaşi timp, număr care ar trebui totuşi să fie suficient.

Dacă sunt mai mulţi de 6, ceilalţi care nu au prins loc în videoconferinţă pot participa la discuţie prin opţiunea de voce.

Funcţia a devenit deja disponibilă pentru unii utilizatori, iar în funcţie de ritmul actualizărilor ar trebui să devină disponibilă pentru toţi utilizatorii Messenger din întreaga lume. Evident, opţiunea este disponibilă atât pentru platfomele Android, cât şi iOS.