Facebook Messenger pentru Android primeste imbunatatiri

37

Aplicatia Facebook Messenger pentru Android a ajuns la o noua versiune, ce adauga suport pentru gruparea mesajelor intr-un fir de discutie comun si comunicarea prin mesaje SMS.

Cu noua functie, mesajele SMS receptionate pe telefonul mobil pot fi citite si din aplicatia Facebook Messenger. Pentru a nu crea confuzie si duce la ratacirea mesajelor, fiecare SMS primit ajunge si in inbox-ul aplicatiei de mesagerie a telefonului mobil. Din considerente de protejare a intimitatii, mesajele SMS nu sunt publicate in paginile retelei de socializare si sunt vizibile doar din aplicatia Messenger instalata pe telefonul care le-a primit. Trebuie stiut ca suportul pentru mesaje SMS este oferit numai pentru anumite modele de telefoane Android. Lista dispozitivelor suportate cuprinde deocamdata modelele HTC EVO 3D, HTC One X, HTC Wildfire S, LG Optimus Black, LG Optimus Hub, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy SIII si Samsung Galaxy Y.

Lista noutatilor cuprinde si un panou de tip slide-out, in care putem vedea cine este online pe Facebook. Conversatiile purtate cu prieteni sunt grupate intr-un sistem de balonase, prin care putem urmari mai usor firul discutiei. Indicatorul “last active”, prezent in dreptul fiecarui utilizator din lista, ne arata cand au fost ultima oara online. Sectiunea “favorites” grupeaza utilizatorii cu care obisnuim sa comunicam mai des.

Ajutata de noile functii, aplicatia Facebook Messenger tinde spre statutul de locatie centrala pentru toate formele de comunicare desfasurate pe telefonul mobil. Alaturi de versiunea pentru Android, Facebook va lansa si o aplicatie actualizata pentru dispozitivele Apple iOS, insa aceasta nu va include suportul pentru gruparea mesajelor in fire de discutie. De vine pare sa fie chiar Apple, compania refuzand sa permita includerea acestei functii pentru dispozitivele sale.