Facebook lucreaza la o versiune virtual reality pentru aplicatiile sale

21

Chris Cox, unul dintre oficialii Facebook, a declarat in cadrul evenimentului Recode ca firma lucreaza deja la versiuni ale aplicatiilor dedicate platformelor care folosesc realitatea virtuala. Precizarea nu a fost detaliata de Cox, dar s-a referit si la posibilitatea de a impartasi propriul mediu cu ceilalti utilizatori – un mod diferit de a impartasi.

 

“Atunci cand o folosesti iti dai seama ca, de fapt, privesti viitorul, iar acesta va fi unul grozav. Atunci cand folosesti Facebook trimiti acele fragmente de experiente – poze, materiale video, ganduri”, a precizat Chris Cox. Gigantul retelelor sociale a cumparat anul trecut Oculus VR si pare ca vrea sa profite de aceasta achizitie.

 

Totusi, oficialul a precizat ca dezvoltarea unor astfel de aplicatii va mai dura. Unul dintre motivele pentru care mai este de asteptat este reprezentat de faptul ca casca de realitate virtuala se afla inca in lucru. Mai este de notat ca inca o piedica pe care Facebook va trebui sa o ia in considerare este faptul ca numarul de utilizatori al unui astfel de dispozitiv va fi mic.

 

Πηγή: Engadget