Facebook Legacy Contact, optiunea care permite administrarea contului dupa decesul utilizatorului

79

Reteaua sociala Facebook a introdus o noua optiune numita Legacy Contact. Aceasta permite utilizatorilor sa controleze ce se va intampla cu contul lor in cazul unui deces.

 

Deocamdata, optiunea este disponibila doar utilizatorilor din Statele Unite. Aceasta permite acestora sa selecteze ca profilul lor de Facebook sa fie sters in cazul unui deces, sau pot desemna un alt utilizator care sa le administreze contul in acest caz. Persoana desemnata ca administrator al contului se va numi Legacy Contact si va putea posta mesaje care sa se refere la inmormantare, mesaje memoriale sau alte informatii care vor fi retinute de reteaua sociala ca primele pe profilul utilizatorului decedat.

 

De asemenea, persoana care administreaza contul va putea raspunde la cererile de prietenie si va putea actualiza poza de profil si cover photo-ul. “Facebook este un loc in care ne conectam cu prietenii si familia. Pentru multi dintre noi, este si locul unde aducem omagii sau rememoram persoane dragi. Atunci cand o persoana decedeaza, profilul lor de Facebook poate deveni un jurnal al vietii si prieteni.lor sai”, noteaza cei de la Facebook.

 

Utilizatorii din Statele Unite, care au in prezent acces la aceasta optiune, pot face setarile din Settings > Security > Legacy Contact.

 

Πηγή: The Inquirer