Facebook lanseaza Photo Sync pentru a facilita postarea de fotografii pe web

23

Acum doua saptamani, Facebook a lansat o noua optiune pentu sistemele de operare iOS si Android, numita Photo Sync. Aceasta a fost disponibila unui numar redus de utilizatori, dar Facebook a anuntat ca facilitatea va fi, de acum, disponibila tuturor. Noua optiune este, de fapt, un serviciu care posteaza automat fotografiile pe care le faci intr-un album web privat. Din acest album, utilizatorii pot selecta usor fotografiile pe care vor sa le impartaseasca cu prietenii si familia.

Photo Sync va incepe sa fie introdusa imediat in aplicatiile mobile  Facebook, dar este posibil ca unii utilizatori sa aiba acces la ea abia peste cateva zile. Noul serviciu este asemanator cu Apple Photo Stream, care trimite automat imaginile de pe smartphone-ul utilizatorior catre un album privat din sistemul de stocare de tip cloud. Apoi, utilizatorii pot bifa fotografiile pe care vor sa le impartaseasca cu familia si prietenii.

Photo Sync este compatibil atat cu sistemele iOS cat si cu cele Android, asadar majoritatea utilzatorilor il vor putea folosi.  Pentru cei care folosesc intens reteaua de socializare Facebook, cu siguranta noul serviciu va fi foarte util. Totusi, cei care doresc o optiune care sa incarce automat imaginile de pe smartphone intr-un sistem de tip cloud, ar putea alege alte variante. Cei mai multi utilizatori de iOS prefera sa foloseasca serviciul Photo Stream de la iCloud. Mai exista si categoria de utilizatori care vor prefera Dropbox, impreuna cu serviciul de upload automat al fisierelor in sistemul cloud oferit de companie.

 

Sursa: SlashGear